Prodajni konji

ARABSKI KONJI 

Posebnost arabskih konj ni samo njihov edinstven izgled, temveč predvsem njihov specifičen temperament, pridobljen in izklesan s strani narave v toku tisočletij. Ti elegantni konji vas očarajo z neprekosiljivo inteligenco, plemenitostjo in iskrivostjo, izjemno voljo do dela in učenja, kot tudi s svojim specifičnim in nepodkupljivim karakterjem. So prava izbira za inteligentne jahače, ki iščejo temperament, iskrivost in svežino v uvoju lepote in ponosa, ki ju nikoli ne prenehate občudovati.

Arabski konji so zelo vzdržljivi konji, njihova vzdržjivost pa ni ovirana niti pri visokih temperaturah niti visoki zračni vlažnosti. Ta enkratna kvaliteta jih spremlja od Beduincev pa do danes in jo vedno znova dokazujejo v najzahtevnejših športih kot je endurance. 

 

KARAKTERISTIKE ARABSKEGA KONJA:

Po legendi, naj bile matere te najstarejše rejene rase tiste pete kobile, ki jih je izbral prerok Mohamed pred svojim begom v Medino. Čista rasa, brez križanja, naj bi bila podlaga za konjenico, ki bi bil sovražnikom v trepet.

Tudi Napoleon se je vrnil po neuspelem osvajanju iz Rusije le s peščico preživelih konj, in to izključno arabskih.

Arabski polnokrvnjak je čisto rejena pasma arabskega konja in spada v skupino polnokrvnjakov. Njegov izvor je arabski polotok.

Posebna karaktereistika arabskega polnokrvnjaka je njegova majhna glava z širokim čelom, velikimi, nizko na glavi ležečimi in izpostavljenimi očmi ter velikimi, pri razburjenosti lijasto odprtimi nozdrvemi. Običajno poteze so še vbočena nosna kost, visoko nasajen rep in kvadratni format, za kontrast modernemu konju, ki ima pravokoteno ležeč format. Tako ima arabski konj samo 17 reber, pet ledvenih in 15 repnih vretenc, medtem ko imajo drugi konji 18 reber, šest ledvenih in 16-18 repnih vretenc.

Višina na palico je v povprečju med 140 in 156 cm.

Karakter konja je dobrovoljen, občutljiv, navezan na človeka, živahen, iskriv z veseljem in voljo do dela in učenja.
Ti konji so vzdržljivi in požrtvovalni ter seveda zelo senzibilni in inteligentni, kar zahteva zelo dobre veščine in razumevanje s strani jahača, da je jahanje lahko obema v užitek in zadovoljstvo.

Področje uporabe je zelo široka vse od dresure, western, distance, galopa, enduranca pa do animacijskega in konja prostega časa.

Arbski konji so prava izbira za odgovorne ljudi, ki imajo veliko občutka za trenutek v katerem živijo.

Vsako leto imamo na voljo nekaj polnokrvnih arabskih konj in žrebet. Če kupujete kvalitetne arabske konje je Bio kmetija Makek pravi naslov. Vabimo vas da nas obiščete in se prepričate sami.

Pokličite nas na 04 087 49 74 in se dogovorite za vaš termin !

Nastanitev v sobah

Soba MAKEK JUG

Pustite se očarati s sobami
gospodarjev naših prednikov...

preberite več
Soba MAKEK ZAHOD

Te sobe vas zapeljejo s svojo
velikostjo ter šarmom...

preberite več
Soba MAKEK STANDARD

So sobe v večini s pogledom na
Kamniško- Savinjske Alpe in nebesn ...

preberite več
POVPRAŠEVANJE

Nedeljsko kosilo 960m nad morjem

Komentarji strank

Ekološka turisticna kmetija Makek!

Vaš kraj za počitnice v hribih, domače kosilo ali praznovanje.

Informacije

Odprto po predhodnem naročilu | Okolje Kamniško - Savinjskih Alp in Karavank | Nadmorska višina 960 m
Zimske temperature od -20°C do +10°C | Poletne temperature od 18°C do 30°C
Govorimo: angleško, nemško, italijansko, francosko in hrvaško.